DOPRAVA ZDARMA NAD 1 900 Kč

Krájení bez námahy

15.09.2020

Jaký nůž je pro vás nejvhodnější

Krájení bez námahy

Vaříte? Tak se asi shodneme, že dobrý nůž je k nezaplacení. Jak však vybrat správně? Jeden je na pečivo, druhý na ryby, třetí na mäso. Čtvrtý univerzální. I top kuchař z toho může mít guláš v hlavě.


01
02
03






Správný nůž sedne do ruky


V první řadě si nůž chyťte a zjistíte, zda vám vyhovuje tvar rukojeti, délka a hmotnost. Pokud ano, tak krájení zvládnete levou zadní. Ale pozornost věnujte zároveň i čepeli. Vyberte si materiál ze slitin ušlechtilé oceli – například chromniklové. A nezapomeňte ji nabrousit, aby se vám pracovalo co nejlépe.

04


04

3 základní nože


Pro začátek se pojistěte univerzálním nožem. Ten by si měl poradit téměř se vším. Poznáte ho podle dlouhé a široké čepele. Ať už bude nerezový S-Art Curator nebo dokonce Santoku s damaškovou ocelí, určitě se vám bude často hodit.

Velký nůž potřebuje malého pomocníka – například na šikovné loupání jablek.

No, a když milujete chuť čerstvého chleba, najděte si vhodný nůž na pečivo. Ať už upřednostníte ten z řady Basic nebo spíše sáhnete po řadě Premium, oba si snadno poradí s voňavou kůrkou. Nebo si rovnou opatřete set praktické desky Basic na krájení s nožem






Specializované nože


Zkušenější kuchaři vědí, že v mnoha situacích jim lépe pomůžou speciální nože:

08


04





Magnetický stojan vás přitáhne


Pověstné hrabání se v šuplíku vyměňte za pořádek. Stačí vám na to magnetický stojan Basic Wood. I to, jak vypadá linka během vaření, naznačí ostatním, jaký jste kuchař.