DOPRAVA ZDARMA NAD 1 800 Kč

Letní míchané drinky: 8 chutných a jednoduchých receptů, které si můžete připravit sami

26.07.2022

Ve stylových Lunasol sklenicích na nožce

Letní míchané drinky: 8 chutných a jednoduchých receptů, které si můžete připravit sami

Na léto si zatím nemůžeme stěžovat. Je opravdu horko a jediné, co se vám chce, je ležet na lehátku a doufat v malý závan větru. Úplně perfektní bude, když vám vaše milovaná osoba přinese vychlazený drink.


Videorecepty
na stylové míchané drinky


Sorrento Sparkle

Sorrento Sparkle

ako na dovolenke

Hugo

Hugo

bezové osvěžení

Prince of Wales

Prince of Wales

exploze nečekaných chutí

Mimosa

Mimosa

pikantní budíček

Aperol Spritz

Aperol Spritz

oranžový symbol léta

Campari Tocco Rosso

Campari Tocco Rosso

smyslná chuť

Bellini

Bellini

italská klasika

Prosecco Royal

Prosecco Royal

královská párty



Nic proti pivu a vínu, ale v těchto teplotách potřebujete nápoj s kostkou ledu. Profesionální barmani pro vás připravili osm různých receptů na letní nápoje, ke kterým potřebujete jen málo ingrediencí a jsou vhodné i pro začátečníky. V souladu s heslem – čím jednodušší, tím lépe. Jedná se o 4 klasické a 4 novinky, které překvapí vás i vaše hosty. V našich krásných sklenicích ukážete drinky nejlépe a slibují dokonalý chuťový zážitek. Cestu k baru tak můžete vynechat a nohy si stále nechat vyložené na zahradním lehátku nebo v houpací síti. Hlavně: „Ice, Ice Baby“, protože letní drink se musí podávat ledově studený. Na zdraví a cincin!





Sorrento Sparkle

v citrónovém objetí


Ten správný dovolenkový náboj má míchaný nápoj Sorrento Sparkle. Jeho chuť vás zavede přímo na slunné pobřeží Itálie.
Na přípravu je naprosto jednoduchý, proto ho budete stíhat namíchat všem vašim hostům na zahradní párty.


INGREDIENCE

3 cl ledového Limoncella *
10 cl šumivého vína
3 maliny na ozdobu
bio citrón
led

DOPORUČUJEME SKLENICI
Optima Line Lunasol 660 ml Optima Line Lunasol 660 ml

POSTUP
Do sklenice na víno nalijeme postupně Limoncello a šumivé víno. Doplníme ledem. Jemně promícháme lžičkou a ozdobíme malinami. Z umytého citrónu odkrojíme kousek kůry ve velikosti mince, rychlým zakroucením nad sklenicí z něj vytlačíme vonné esenciální oleje. Bohaté citrusové aroma se tak dostane na povrch drinku a zvýrazní jeho vůni. Vložíme do drinku a podáváme.

* Limoncello patří v Itálii mezi populární ovocné likéry. Jeho historie se píše již více než sto let. Vyrábí se z kůry citrónů, která se louhuje v bezbarvém alkoholu. Dá se snadno připravit i doma.





Hugo

bezové osvěžení


Díky mátě aromatický, díky bezu osvěžující. Míchaný nápoj Hugo, který má původ v regionu Trentino-Alto Adige,
se rychle stal populárním i za hranicemi Itálie. Nejlépe chutná s domácím bezovým sirupem.


INGREDIENCE

10 cl šumivého vína
2 – 3 cl bezového sirupu
5 cl sodovky
6 lístků máty
kolečko citronu
led

DOPORUČUJEME SKLENICI
21st Lunasol 810 ml 21st Lunasol 810 ml

POSTUP
Do sklenice na víno nalijeme bezový sirup, šumivé víno a doplníme ledem. Ozdobíme kolečkem citrónu a lístky máty. Dolijeme sodovkou a jemně promícháme. Nápoj se podává s brčkem.

Tip: Pokud máte na výběr, sáhněte po marocké mátě. Má nejvíce esenciálních olejů, a proto obzvlášť silné aroma. Je mnohem chutnější než jiné odrůdy máty.

Pro nealko verzi doporučujeme použít nealkoholický sekt/šumivé víno. 





Prince of Wales

exploze nečekaných chutí


Patří mezi světové klasiky, které se vyplatí vyzkoušet. Traduje se, že tento drink vytvořil Princ z Walesu – Edward VII., anglický král v letech 1901–1910. Možná si myslíte, že bude víc chutnat pánům. Ve výsledku se však jedná o jemný bublinkový nápoj, který vás překvapí explozí nečekaných chutí.


INGREDIENCE

10 cl šumivého vína
2 cl koňaku
1 cl Triple sec (aromatický pomerančový likér)
1 střik Angostura bitter
kůra z bio pomeranče (jako ozdoba)

DOPORUČUJEME SKLENICI
21st Lunasol 250 ml 21st Lunasol 250 ml

POSTUP
Do vychlazené sklenice na šampaňské postupně nadávkujeme koňak, Triple sec a střik Angostury. Zalijeme vychlazeným šumivým vínem. Z umytého pomeranče odkrojíme pás kůry, rychlým twistem nad sklenicí z ní vymačkáme vonné esenciální oleje. Bohatá citrusová vůně se tak dostane na povrch drinku a zvýrazní jeho vůni. Vložíme do drinku a podáváme.

Tip: Existuje spousta variací, jak tento drink namíchat. Koňak lze zaměnit za brandy nebo žitnou whisky. My preferujeme koňak, který krásně ladí se sektem, protože se oba vyrábí na bázi hroznů.





Mimosa

pikantní budíček


Líné nedělní ráno nebo jakékoli setkání s přáteli příjemně nastartuje sklenice míchaného drinku Mimóza. V Americe se tradičně podává hostům ráno druhý den po svatbě. Existují dvě verze jejího vzniku – francouzská, ve které ji vytvořil barman v roce 1925 v hotelu Ritz v Paříži nebo americká, ve které ji vynalezl režisér Alfred Hitchcock v San Francisku ve 40. letech minulého století.


INGREDIENCE

10 cl Prosecca
6 cl čerstvé pomerančové šťávy

DOPORUČUJEME SKLENICI
Univers Lunasol 205 ml Univers Lunasol 205 ml

POSTUP
Podává se ve sklenici na šampaňské, která by měla být důkladně vychlazená stejně jako ingredience. Krásnou žlutou barvu a pikantní chuť má díky pomerančové šťávě. Název však nese podle anglického pojmenování akácie, dřeviny s jasnými žlutými květy.

Tip: Dejte si záležet na kvalitě pomerančového džusu. Drink chutná nejlépe s čerstvě vymačkanou šťávou z jednoho až dvou pomerančů (může být i s dužinou).

Pro nealko verzi doporučujeme použít nealkoholický sekt/šumivé víno. 





Aperol Spritz

oranžový symbol léta


Proč je ve světě tak oblíbený? Unikátní kombinace hořké a sladké chuti je správná odpověď. Aperol Spritz – oranžový symbol léta a dovolenkové pohody. Poprvé se na drinkové scéně objevil v 50. letech 20. století, proto je nejvyšší čas připravit si jej i doma a vychutnat na terase či v plavkách u bazénu.


INGREDIENCE

8 cl Prosecca
6 cl Aperolu *
4 cl sody
bio pomeranč
kostky ledu

DOPORUČUJEME SKLENICI
Green Wave Lunasol 765 ml Green Wave Lunasol 765 ml

POSTUP
Do sklenice na červené víno postupně nadávkujeme Aperol a led. Zalijeme Proseccem a sodou. Lžící jemně promícháme, aby se propojily chutě, ale zároveň si nápoj zachoval perlivost. Ozdobíme dvěma plátky pomeranče. Podáváme s brčkem.

* Aperol je bylinkový aperitiv, jehož historie se začala psát v roce 1919. Pochází ze severovýchodní oblasti Itálie. Vyrábí se louhováním hořce, rebarbory a výtažků z pomerančů s přidanou směsí bylin. Má nízký obsah alkoholu – pouhých 11 procent, což se hodí do parních letních dnů.





Campari Tocco Rosso

smyslná chuť


Smyslný název drinku, ve volném překladu z italštiny „červený dotek“, stejně smyslně i chutná. Již samotné Campari je symbolem požitkářství a ve spojení se sladkým bezovým sirupem a lahodným šumivým Proseccem slibuje rafinovaný zážitek pro chuťové pohárky. Už jen pohled na elegantní vínový pohár plný jahod, máty, ledu a růžového nápoje láká vychutnat si teplý letní večer v romantickém duchu.


INGREDIENCE

3 cl Campari *
2 cl bezového sirupu
6 cl Prosecca
hrst jahod
lístky máty
kostky ledu

DOPORUČUJEME SKLENICI
Anno Lunasol 450 ml Anno Lunasol 450 ml

POSTUP
Do sklenice na víno přidejte Campari, bezový sirup a led. Dolijte šumivým vínem a ozdobte čerstvou mátou a jahodami. Červené Campari dodává nápoji nejen jeho červenou barvu, ale také svěží nasládlou vůni.

* Likér Campari patří mezi kořenové bittery a jeho tajná receptura se skládá cca z 50 různých bylin, hořkého pomeranče a šťavnatých lesních plodů. Bittery mají svůj původ v lékařství. Zpočátku se vyráběly ke zmírnění zažívacích problémů a až později se staly součástí nápojové kultury.





Bellini

italská klasika


Čerstvé broskve ze zahrady rovnou do vašeho vychlazeného Bellini. Dokonalý letní aperitiv a přitom docela jednoduchý na přípravu. Vynalezen byl ve slavném baru Harry's v Benát­kách. Krásně se v něm snoubí sametové bublinky suchého šumivého vína a osvěžující chuť broskvového pyré.


INGREDIENCE

10 cl Prosecca
5 cl čerstvého broskvového pyré

DOPORUČUJEME SKLENICI
Crystal Lunasol 210 ml Crystal Lunasol 210 ml

POSTUP
Do vychlazené sklenice na šampaňské nalijeme broskvové pyré, dolijeme sektem (obě ingredience lijeme po vnitřní straně nakloněné sklenice) a vychutnáváme.

Tip: Chuť Bellini je lehká a jemná a hodí se k předkrmu nebo chuťovkám. Nezapomeňte – sezóna broskví se rovná sezóna Bellini.

Pro nealko verzi doporučujeme použít nealkoholický sekt/šumivé víno.





Prosecco Royal

královská párty


Ty nejlepší drinky bývají ty nejjednodušší. Mezi takové patří i stará dobrá klasika Prosecco Royal, která je variací na slavný francouzský Kir Royal (kde se místo Prosecca používá francouzské šampaňské). Je pojmenován po knězi Felixovi Kirovi, hrdinovi francouzského odboje během 2. světové války a starostovi francouzského města Dijon. Některé příběhy tvrdí, že Kir vymyslel drink poté, co nacisté zkonfiskovali všechna červená vína z oblasti Burgundska. Namíchal nápoj s dostupným bílým vínem, který chutnal jako červené. Ať už je to pravda nebo ne, stojí za to tento lahodný nápoj ochutnat.


INGREDIENCE

10 cl Prosecca / šumivého vína
2 cl Crème de Cassis (sladký likér z černého rybízu) *

Pokud chystáte párty pro více lidí, doporučujeme připravit nápoj ve větším měřítku:
1 láhev Prosecca / šumivého vína
100 ml Crème de Cassis
drobné lesní ovoce

DOPORUČUJEME SKLENICI
Flow Lunasol 300 ml Flow Lunasol 300 ml

POSTUP
Jednoduchý a zároveň sofistikovaný. Do vychlazené sklenice na šampaňské vložíme drobné lesní ovoce – ostružiny, maliny nebo černý rybíz. Zalijeme Crème de Cassis a Proseccem. Skvěle se hodí jako přípitek pro slavnostní příležitosti, ale i zahradní párty.

* Crème de Cassis se vyrábí z černého rybízu pěstovaného ve francouzském Dijonu. Skvěle se hodí do drinků, ale i sladkých dezertů. 




Bavte se a pijte zodpovědně, prosím. Promovaný produkt je pouze pro osoby starší 18 let. Osoby zde zobrazené nejsou pod vlivem alkoholu.


Producer: www.solapoint.cz
Directors: Marko Viskupič & Mária Dzianová
Assistant Director: Nikola Nosianová
Bartenders: Róbert Šajtlava & Lucia Ratkovská
Video: Patrik Reguli & Peter Lipták
Photography: Ivana Fiantoková & Tomáš Slovák
Make-up Artist: Katarína Zuzulová
Copywriter: Kristína Brezinová R.
Location: Pálenica Jelšovce


Používáme cookies, abyste měli z našeho webu lepší zážitek. Víc info