Objevte recepty na müsli, které promění obyčejné ráno v nezapomenutelný rituál plný chuti
29-01-2025V miskách Lunasol




Příprava snídaně à la Bircher müsli je spojena s tradicí, kterou před více než 100 lety založil švýcarský lékař Maximilian Bircher-Brenner. Tato výživná snídaně vám dodá energii na celé dopoledne a zároveň vás potěší svou skvělou chutí.




Obtížnost:

Doba přípravy:
15 min.
Typ:
8 h přes noc
Chuť:
Sladkokyselý
ovesné vločky
jablečný džus
voda
oříšky (vlašské nebo lískové)
jablko
citron
med
Postup:
1. Do misky Gaya Elements Glacial Ice North nasypte ovesné vločky, přidejte nastrouhané jablko a nahoru vlašské nebo lískové ořechy bez slupky.
2. Doplňte jablečnou šťávou a vodou, zakápněte citronovou šťávou.
3. Nechte stát přes noc, aby vločky nabobtnaly a proběhl proces kvašení.
4. Ráno osladíme několika kapkami medu, ozdobíme čerstvým ovocem a ořechy.

Pro krémovou konzistenci přidejte 2-3 lžíce řeckého jogurtu.
Kaše bude hustší, výživnější a ještě chutnější.
Náš tip: Pro krémovou konzistenci přidejte 2-3 lžíce řeckého jogurtu.
Kaše bude hustší, výživnější a ještě chutnější.


Věděli jste, že avokádo obsahuje zdravé tuky, které vás déle zasytí a dodají vám energii? Vaječná kaše Eggcado kombinuje výživné rýžové vločky, krémové avokádo a volské oko nebo ztracené vejce, čímž vytváří jedinečnou harmonii chutí a živin. Tato slaná snídaně je ideální pro nastartování trávení a dodání síly na ráno.




Obtížnost:

Doba přípravy:
15 min.
Typ:
Kaše
Chuť:
Slaná
rýžové vločky
rostlinné mléko
vejce
avokádo
klíčky
bazalkové listy
sůl, koření
Postup:
1. Nasypte rýžové vločky do misky Gaya Elements North Quest a zalijte je rostlinným mlékem. Míchejte, dokud se nevytvoří hustší kaše. Nechte odpočívat na kuchyňské lince.
2. Připravte volské oko s tekutým žloutkem nebo ztracené vejce.
3. Kaši ochuťte plátky avokáda, vejcem, klíčky, lístky bazalky a podle chuti okořeňte.

Klíčky si můžete připravit i doma. Semínka ředkviček, čočky nebo fazolí mungo nechte přes noc ve vodě a poté je uložte ve vlhkém prostředí, dokud nevyklíčí.
Náš tip: Klíčky si můžete připravit i doma. Semínka ředkviček, čočky nebo fazolí mungo nechte přes noc ve vodě a poté je uložte ve vlhkém prostředí, dokud nevyklíčí.


Chia semínka jsou malým zázrakem přírody - zasytí vás, dodají vám energii a podpoří trávení. V kombinaci s pečenou granolou a čerstvým ovocem tvoří dokonalou snídani, která je nejen chutná, ale i výživná. Tato svěží verze müsli je ideální pro lehký a energický start do nového dne.




Obtížnost:

Doba přípravy:
40 min.
Typ:
Granola
Chuť:
Sladká
ovesné vločky
chia semínka
mandlové plátky
rostlinné mléko
med
bílý jogurt
čerstvé ovoce
Postup:
1. Předehřejte troubu na 160 °C a připravte si plech vyložený pečicím papírem.
2. V míse Gaya Elements Vulcano smíchejte ovesné vločky, chia semínka, směs ořechů a sušené ovoce.
3. Přidejte 2-3 lžíce medu a všechny ingredience promíchejte, aby vznikla hustá směs.
4. Směs rovnoměrně rozetřete na připravený plech. Pečte 35 minut, přičemž zhruba v polovině pečení jednou promíchejte, aby se směs rovnoměrně propekla.
5. Po upečení nechte granolu na plechu 10 až 15 minut vychladnout. Chlazení jí dodá křupavou konzistenci.
6. Podávejte v misce, přidejte bílý jogurt a ozdobte čerstvým ovocem.

Hotovou granolu skladujte ve vzduchotěsné nádobě na suchém místě, kde vydrží 1 až 2 měsíce.
Náš tip: Hotovou granolu skladujte ve vzduchotěsné nádobě na suchém místě, kde vydrží 1 až 2 měsíce.


Cítíte to? Vůně skořice, jemnost pečené dýně a sladkost javorového sirupu. Hokkaido müsli je dokonalou kombinací chutí podzimu. Tato kaše vás v chladných dnech nejen zahřeje, ale také dodá tělu potřebné živiny a pohladí vaše smysly. Sladká a výživná kombinace potěší každého milovníka zdravé snídaně.




Obtížnost:

Doba přípravy:
35-40 min.
Typ:
Kaša
Chuť:
Sladká
hokkaido dýně
ovesné vločky
mléko
javorový sirup
skořice
muškátový oříšek
olivový olej
Postup:
1. Předehřejte troubu na 180 °C. Dýni hokkaido nakrájejte na menší kousky, lehce ji pokapejte olivovým olejem a pečte asi 25–30 minut, dokud nezměkne.
2. V misce Gaya Elements Terra North smíchejte ovesné vločky s mlékem. Pro teplou verzi vařte na mírném ohni, dokud kaše nezhoustne. Pro studenou verzi kaše ji nechte přes noc odstát v lednici a ráno podávejte.
3. Do kaše přidejte pečenou dýni, skořici, muškátový oříšek a javorový sirup. Dobře promíchejte, aby se všechny chutě spojily.
4. Podle chuti ozdobte ořechy, sušenými brusinkami nebo semínky.

Pro intenzivnější chuť můžete dýni před pečením posypat skořicí nebo pokapat javorovým sirupem.
Náš tip: Pro intenzivnější chuť můžete dýni před pečením posypat skořicí nebo pokapat javorovým sirupem.