Recept od foodbloggerky @svatavacoolinarka

banner

Křehké smažené pečivo si zamilujete nejen během Velikonoc. @Svatavacoolinarka oživila tento osvědčený recept a boží milosti naservírovala na naší limitované kolekci porcelánu Bone China. Vyzkoušejte ho a vytvořte si doma dokonalou jarní atmosféru.

Svatava Vašková foto

„Pravý porcelán by měl být tenký a jemně průsvitný. A přesně taková je jarní kolekce od Sola Switzerland. Díky něžnému jarnímu vzoru dodá velikonočnímu prostírání krásnou atmosféru a nechá vyniknout všechny jarní speciality.“

Svatava Vašková foto

„Pravý porcelán by měl být tenký a jemně průsvitný. A přesně taková je jarní kolekce od Sola Switzerland. Díky něžnému jarnímu vzoru dodá velikonočnímu prostírání krásnou atmosféru a nechá vyniknout všechny jarní speciality.“

Oválný servírovací talíř
Bunny 26 cm
Premium Platinum Line Easter

Miska na cereálie
Primrose 10 cm
Premium Platinum Line Easter

Kávový set
2 ks
Premium Platinum Line Easter

Dárková sada se srdcem
6 ks růžové zlato
Love Cutlery

Doba přípravy:

1h 20 min

Jídlo:

Dezert

Autor:

Svatava Vašková

Ingredience:

cca 220 g hladké mouky

30 g krystalového cukru

2 žloutky

40 g másla

2 lžíce zakysané smetany

1 lžíce rumu

olej na smažení

moučkový cukr + vanilkový cukr na obalení

malinová omáčka nebo džem k podávání

1. Příprava těsta

Hladkou mouku, krystalový cukr a nakrájené máslo zpracujte na sypkou směs podobnou drobence. Poté přidejte žloutky, zakysanou smetanu a rum. Rukama vypracujte lepivé, pružné těsto, zabalte ho do potravinové fólie a nechte 30 minut odpočinout v lednici.

2. Vrstvení těsta

Po odležení těsto vyjměte a na pomoučené desce vyválejte na tenký plát. Přeložte ho několikrát a znovu rozválejte. Tento postup zopakujte celkem třikrát – při smažení těsto krásně „listuje“. Poté těsto opět zabalte do fólie a nechte dalších 30 minut odpočívat v lednici.

3. Tvarování a smažení

Poté těsto rozdělte na dvě části a každou z nich znovu rozválejte. Ostrým nožem vykrojte obdélníky s řezem uprostřed. Smažte je v pánvi Saturn Terra ve dostatečném množství rozehřátého oleje dozlatova z obou stran.

4. Podávání

Hotové boží milosti nechte chvíli okapat na papírové utěrce a ještě teplé obalte ve směsi moučkového a vanilkového cukru (vanilkový můžete nahradit skořicí). Podávejte je s malinovou omáčkou, džemem a šálkem skvělé kávy.

Foto: Svatava Vašková, Coolinářka