Recept od foodbloggerky @svatavacoolinarka

banner

Pokud milujete asijskou kuchyni, ale máte respekt před jejími složitými recepty, tento jednoduchý a chutný recept vás přesvědčí, že to vůbec nemusí být těžké. Hovězí s brokolicí pro vás připravila Svatava Vašková, redaktorka Forbes Cooking a autorka 6 kuchařských knih.

Svatava Vašková foto

„S krásným nádobím a pomůckami od @solaswitzerland_cz vám tato rychlá večeře či oběd nebude nejen chutnat, ale i vypadat jako z restaurace.“

Svatava Vašková foto

„S krásným nádobím a pomůckami od @solaswitzerland_cz vám tato rychlá večeře či oběd nebude nejen chutnat, ale i vypadat jako z restaurace.“

Miska na ramen L Ø 20 cm
Gaya Atelier Silom Le Wave

Pánev s titanovým povrchem
Ø 28 cm, V: 7 cm – Saturn Terra

Deska na krájení velká Teak
35.6 x 27.9 x 1.9 cm – GAYA Wooden

kuracie steaky s orzom spenatom a susenymi paradajkami

Celkový čas:

do 60 min

Jídlo:

oběd/večeře

Porce:

4

Autor:

Svatava „Coolinařka“ Vašková

Ingredience:

Na maso:

400 g vyzrálého hovězího flank steaku

1 lžička jedlé sody

1 lžíce sójové omáčky

1/4 lžičky koření

2 lžíce vody

1 lžíce kukuřičného škrobu

Omáčka na restování:

1 lžíce ústřicové omáčky

2 lžíce sójové omáčky

2 lžíce hnědého krystalového cukru

cca 200 ml kuřecího vývaru

1 lžíce kukuřičného škrobu

Dále:

1 brokolice

1 lžička soli

3 stroužky česneku

1/2 lžíce mletého zázvoru

100 ml smetany ke šlehání

60 g čerstvého baby špenátu

Na dochucení:

sezamový olej

sezamová semínka

Hovězí maso nakrájejte na tenké plátky. Brokolici rozdělte na menší kousky o velikosti sousta. Česnek nasekejte nadrobno.

V míse smíchejte kousky hovězího masa s jedlou sodou, sójovou omáčkou, ústřicovou omáčkou, kořením, vodou a kukuřičným škrobem. Odložte stranou a nechte marinovat alespoň 15 minut.

Brokolici povařte v osolené vodě do poloměkka. Poté ji sceďte a vložte do misky s ledovou vodou, aby si zachovala barvu. Do woku nebo velké pánve dejte trochu sezamového oleje. Když je rozehřátý, přidejte marinované maso a prudce orestujte. Opečené maso vyjměte a odložte stranou.

Připravte si omáčku na restování – v menší misce smíchejte vývar, ústřicovou omáčku, sójovou omáčku, cukr a kukuřičný škrob. Míchejte, dokud se suroviny nespojí. Do pánve přidejte lžíci sezamového oleje, poté nasekaný česnek a zázvor. Přidejte brokolici a krátce restujte (asi 1 minutu).

Vraťte opečené maso do pánve a přidejte připravenou omáčku. Míchejte 1–2 minuty, dokud omáčka nezhoustne a všechno se rovnoměrně neobalí.

Podávejte s rýží, posypané sezamovými semínky.

Foto: Svatava Vašková, Coolinařka