DOPRAVA ZDARMA NAD 1 900 Kč

Z jakých materiálů by měly být hrnce a pánve domácího šéfkuchaře?

01.06.2023

Objevte výhody kuchyňského nádobí Lunasol z nerezové oceli nebo hliníku s nepřilnavým povrchem

Z jakých materiálů by měly být hrnce a pánve domácího šéfkuchaře?

Pokud chcete vařit efektivně, je důležité při výběru hrnců a pánví zohlednit, z jakého materiálu jsou vyrobené. Aby vám vydržely co nejdéle, musíte se o ně správně starat. Který materiál je pro vás nejvhodnější a kdy je správný čas na výměnu kuchyňského vybavení?



emo 1



Nerezová ocel se pyšní
dlouhou životností

Hlavní výhody jsou odolnost a stylový vzhled. Navíc jsou hrnce a pánve z nerezové oceli vhodné na všechny typy vařičů a do kuchyňské trouby. Snadno v nich připravíte jídla jakýmkoliv způsobem. Jejich čištění nevyžaduje téměř žádné úsilí, protože je můžete dát i do myčky nádobí. Čistá nerezová ocel není dobrým vodičem tepla, což jsme vyřešili sendvičovým dnem. Například pětivrstvé dno hrnce Merkur obsahuje také měď nebo hliník, díky čemuž se teplo rovnoměrně rozloží po celém povrchu.






S povlakem ILAG XERADUR 2
se vám nic nepřipálí

Pokud chcete mít v kuchyni všestranného pomocníka s dlouhotrvajícím dobrým vzhledem, sáhněte po hluboké pánvi Saturn. Díky vysokým okrajům v ní bez problémů promícháte kuřecí soté nebo uvaříte rýži. Vnitřek pánve pokrývá povrch ILAG XERADUR 2, na kterém se vajíčka nepřipálila ani při teplotě 300 °C.

ilag_xeradur



emo 2
emo 3



Výhodný hliník
s nepriľnavým povrchom

Po medi je druhým najlepším vodičom tepla. Hliníkové hrnce a panvice vás potešia nielen nízkou cenou, ale aj hmotnosťou. Ich vnútro je potiahnuté nepriľnavým povrchom, ktorý prináša ďalšie výhody. Ľahko sa čistí a na prípravu jedla spotrebujete minimálne množstvo oleja. Hravo na ňom ukuchtíte vyprážané rezne, palacinky, miešané vajíčka a ďalšie chuťovky, ktoré sa na iných materiáloch môžu pripáliť. Všetky benefity spĺňa napríklad panvica Uranus Black s tepelným indikátorom, ktorý sa pri optimálnom zahriatí sfarbí na červeno.





Vyžaduje speciální péči

Když se nepřilnavý povrch poškodí, může ztratit zmíněné vlastnosti. Během přípravy jídla nepoužívejte kovové nástroje ke míchání. Při čištění používejte měkkou houbu nebo jemný kartáček. Vyvarujte se také vrstvení, protože dno hrnců nebo pánví může poškrábat nepřilnavý povrch. Pokud se budete řídit těmito radami, není důvod, proč by se vaše vybavení mělo poškodit. Díky tomu budete dlouhodobě vařit zdravě a efektivně.


logotyp
emo 4


Na kvalitní výbavu nikdy není brzy

Pokud vaše kuchyňské nádobí má viditelné škrábance, neumývatelné mastné skvrny nebo uvolněnou rukojeť, s velkou pravděpodobností už je na čase ho vyměnit. Obecně platí, že na nákup kvalitního nádobí je vždy ten správný čas. A pokud vás zajímají i další vlastnosti, které je třeba zohlednit při výběru správné výbavy, přečtěte si: